Grand Mosque Abu Dhabi

Een punt op uw “te doen-lijst’

Een bezoek aan Abu Dhabi, misschien zelfs wel aan de Emiraten is niet compleet zonder een bezoek gebracht te hebben aan de Sheikh Zayed Moskee in Abu Dhabi. Deze moskee is een waar kunstwerk.

De Sheikh Zayed Moskee is de grootste moskee in de Verenigde Arabische Emiraten. Het is tevens de op 7 na grootste moskee ter wereld.

De Moskee is vernoemd naar Sheikh Zayed Bin Sultan al Nahayyan. Hij was de eerste president van de Verenigde Arabische Emiraten. Hij ligt hier ook in begraven.

Geïnspireerd door de Mongoolse en Moorse bouwstijl, heeft de moskee veel gelijkenis met de Taj Mahal uit Agra – India.

De moskee kent een enorme capaciteit, zo biedt deze plaats aan 40.000 moskee gangers.

Totaal kent de moskee 82 koepels.

Sinds de bouw van de moskee heeft deze al twee wereldrecords op zijn naam staan;

  • De moskee herbergt het grootste tapijt te wereld en kent een oppervlakte van 5627 m² en is gemaakt door 1200 wevers, 20 technici en 30 andere medewerkers. Het gewicht van het tapijt bedraagt 47 ton, waarvan 35 ton wol en 12 ton katoen. Er zitten circa 2.268.000.000 knopen in het tapijt.
  • De moskee herbergt de grootste kroonluchter. Gemaakt van koper en goud. De grootste kroonluchter heeft een diameter van 10 meter en een hoogte van 15 meter.

Indien u een bezoek aan deze moskee wenst te brengen, houdt dan rekening met de openingstijden. Vrijdags is de moskee gesloten voor toeristen, dit in verband met het vrijdags gebed.

Elk land kent zijn eigen gebruiken. Zo kennen de Emiraten enkele voorschriften ten aan zien van kleding bij het betreden van de moskee. Wij verzoeken u de voorschriften eigen te maken tijdens uw bezoek. Indien u vragen heeft, helpen wij u altijd graag verder hieromtrent.