Oosters Shoppen

Dubai is bij uitstek de plek om te winkelen. Van moderne winkelcentra tot traditionele souqs (markten). Laat u door de taxichauffeur zo dicht mogelijk bij de Hindoe Tempel afzetten en hier begint uw wandeltocht door de traditionele souqs van Dubai.

Bij de tempelstraat in het oude Bur Dubai treft u allerlei winkeltjes aan waar ze wierook, Indiase armbandjes, religieuze beelden etc. verkopen. U waant zich even in het oude India.

Loop deze straat uit richting de “textile covered souq”, een overdekte straat waar sarees, stoffen, shirts en leuke souvenirs te koop zijn. Loop deze straat helemaal uit en u zult aankomen bij een van de meest besproken hoogte punten van Dubai; het oversteken per traditionele Abra naar de Spice Souq.

Eenmaal aan de overkant komen de geuren van de specerijen u al tegemoet. Safraan, kruidnagel, vanillie, steranijs en kardemom, alle kruiden zijn hier te verkrijgen.

Eenmaal de spice souq bezocht te hebben, loopt u richting “de Gold souq”, de traditionele goudmarkt van Dubai. Hier vind u werkelijk de meest denkbare sieraden, veelal van een hoog 22 karaat goud gehalte, maar ook veel westerse modellen. En dit alles tegen zeer aantrekkelijke prijzen.

Wees wel alert, in de souqs is het zeer gebruikelijk om af te dingen, kijk altijd even rond, want keuze genoeg.